Ямболско трио под националния флаг

638-397-andrej-ivanovТрима състезатели на баскетболен клуб „Тунджа” продължават с добрите си изяви в различните национални формации. Като стартов играч действаше на европейския шампионат за младежи до 20 години Андрей Иванов. Трикольорите ни надиграха в мача за 17-18-то място връстниците си от Косово и приключиха надпреварата с двубой срещу Армения.

Постоянно силен в първенството на Европа в дивизия „В” беше Андрей Иванов, и логично той завърши на призово място сред овладелите най-много борби. Лекият 205-сантиметров център играеше обикновено по над 20 минути на среща, а това също е атестат за важността му за държавния тим.

Лошото крайно представяне на България е комплексен проблем, няма как изявите на Андрей или на един-двама още от съотборниците му да променят липсата на класа при другите младежи, но за състезателя на мъжкия „Ямбол” всеки международен мач е ценен, а и при загуби спортната злоба дава нови сили.

При кадетите имаме двама представители – Николай Михайлов и Александър Матушев, които бяха водещи фигури за „Тунджа” във финалния турнир на държавния шампионат. Кадетите направиха серия от контролни мачове на държавно ниво, като и Михайлов, и Матушев имаха добри минути на терена.

На няколко пъти Михайлов тръгва като стартов играч, в една от контролите срещу Македония, спечелена от българите с разлика от 20 точки, Николай само за 11 минути наниза 10 точки и хвана 4 борби, като бе стопроцентов при далечната стрелба –два от два опита.

За разлика от младежкия национален тим, при юношите до 16 години още не е ясно дали ямболските кадети Матушев и Михайлов влизат в крайната селекция на треньора, поне такова бе положението до редакционното приключване на „Неделник”.

About the Author :