Ямболското участие в конгреса на Партията на европейските социалисти в Мадрид

2Лидерът на левицата в Ямбол Катя Георгиева е единственият общински председател, включен в българската делегация на БСП, която взе участие в заседанието на Конгреса на Партията на европейските социалисти в Мадрид, Испания. Делегацията беше ръководена от зам.-председателя на партията Деница Златева, в нея участват и Вяра Емилова, секретар на НС на БСП, народните представители Кристина Сидорова и Теодора Халачева, председателят на младежкото обединение на партията Николай Бериевски, членовете на НС на БСП – Анна Славова, Димитър Велков и Рабие Кьосева.

3Основна тема на събитието бяха предстоящите избори за Европейски парламент през май 2019 г. Конгресът прие манифеста на ПЕС за изборите, озаглавен „Нов социален договор за Европа”, като акцент бе поставен върху темите за борбата с неравенството, социалната справедливост, сближаване и солидарност между регионите и гражданите на Европа,  устойчиво развитие по социално справедлив начин, солидарна, свободна, демократична и обединена Европа  и план за бъдещето на младите европейски граждани.

4Събитието бе съпътствано от семинар на Академията на ПЕС, където активисти от всички партии –членки се обучаваха в техники и методи за воденето на кампании в дигиталната среда, заседание на Президиума на ПЕС, семинар на ФЕПС и конференция на Групата на социалистите и демократите в ЕП. Като активист от БСП -Ямбол в обучението участва Николина Генчева.

В Мадрид Катя Георгиева взе участие и в заседание на Жени социалистки на ПЕС.

1q5

About the Author :

Leave a reply