Ямболски учители отново със златни медали на ХІІІ Спартакиада с международно участие

S6307272От 4 до 9 юли 2017 г. в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ –  Варна се проведе ХІІІ Спартакиада на учителите, под патронажа на Пламен Димитров – президент на КНСБ, д.ик.н. Янка Такева – председател на синдиката на българските учители (СБУ) и Сюзан Флокан – европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.

В състезанията участваха 490 учители – мъже и жени в 10 вида спорт.

Ямболската община се представи достойно в лицето на Анатолий Иванов от ПГХТТ и Димитър Плачков от СУ „Св. Климент Охридски“, които убедително спечелиха първо място отборно на състезанията по ДАРТС, като бяха наградени с купа и златни медали. Вторият отбор по ДАРТС, съставен от Румен Шопов – ПГЛПЕХТ и Андреан Илчев – ПГИ „Г. Раковски“ – също се представиха достойно като завоюваха пето място.

S6307247В индивидуалната надпревара по ДАРТС постигнахме невероятен успех. Димитър Плачков се представи блестящо, като в индивидуалното класиране грабна златния медал, а Румен Шопов спечели трето място и бронзов медал.

Състезателите, спечелили призовите места, бяха наградени от почетните гости на спартакиадата – Мартин Ромер – Европейски синдикат по образование, зам.-министъра на образованието и науката, Янка Такева – председател на СБУ, Десислава Ягодин – председател на БРФ „Спорт и здраве“, Живка Първанова – зам.-областен управител на София, зам.-кметове и др.

Участието на учителите в спартакиадата се осъществи с подкрепата на община Ямбол, в лицето на кмета Георги Славов и съдействието на Ивайло Дуков – завеждащ отдел „Спорт“ и на Добра Шопова – председател на ОбКС на СБУ – Ямбол.

                                                                                                                                                                               А. Иванов – ПГХТТ

S6307287 S6307286 S6307283 S6307279

About the Author :