Ямболски тийнейджър с дебют в елитното първенство

DSC_5810Юношата на баскетболния „Ямбол” Николай Михайлов, който през лятото премина в столичния „Левски” направи своя дебют в елитното ни първенство. В събота, на Йордановден, централният нападател изигра с екипа на тотално обновения клуб „Академик” 23 минути. Ямболският тийнейджър, който е висок 203 см, започна в стартовия състав на старши треньора Георги Давидов.

За 23-те минути на паркета Михайлов вкара 2 точки, хвана 3 борби и овладя 2 топки, като приключи с положителен коефициент от 4 пункта. Дебютният мач на ямболията бе във Варна срещу тамошния „Черно море Тича”, като домакините биха категорично основно юношеската формация на „Академик”, в която отидоха младите баскетболисти на „Левски”. Двубоят завърши с разгром за „детската градина”- 101:70. За състава на „Академик” голям мач направи най-опитният, 19-годишният Александър Милов, вкарал 33 точки.

Изходът от срещата стана ясен още след изиграването на първата четвъртина, спечелена от „Черно море” с разлика от 17 точки – 33:16. След странното сливане по никое време на „Лукойл-Академик” и „Левски 2014” ролята на аутсайдер в Лигата поема „Академик”, въпреки че той наследява доста точки от „Лукойл-Академик”, а и в плейофите класирането в редовния сезон е без особено значение.

About the Author :