Ямболски районен съд остави за постоянно в ареста четиримата мъже за побой над 38-годишния Румен Жечев

Ямбол, 27.07.2020

Ямболски районен съд остави за постоянно в ареста четиримата мъже, извършили побой над 38-годишният Румен Жечев. Мярката е наложена по искане на Ямболска районна прокуратура, за да не се укрият и да не извършат друго престъпление.

Срещу четиримата е повдигнато обвинение, че в съучастие са причинили множество средни телесни повреди на пострадалия на 23 юли след 23 часа в района на кръстовището на улиците „Преслав“ и „Росица“.  В съдебната зала е станало ясно, че мъжете първо са ударили колата му, в която са били жена му и децата му. Когато Румен излиза извън колата, нападателите му го блъснали с бус, той паднал, ударил си главата, след което му нанесли множество удари с ръце, крака и метален прът.

Пострадалият е настанен с множество наранявания и опасност за живота първо в болницата в Ямбол, където му взели PSR-тест заради находка на Ковид 19 в белия дроб. Още същият ден пробата му се е оказала положителна, но той вече е преместен в болница в Стара Загора.

Нападателите заявили в съдебната зала, че имат стара вражда с Румен Жечев. Мярката за неотклонение се е гледала дистанционно.

По делото се очаква съдебно-медицинска експертиза дали получените наранявания са съвместими с живота. В зависимост от резултатите може обвинението да бъде преквалифицирано като опит за убийство и да се разследва от Окръжна прокуратура – Ямбол.

About the Author :

Leave a reply