Ямболски районен съд назначи друга експертиза по делото за взривовете край Петолъчката

bomba 1Ямбол, 29. 06. 2018 г.

Ямболски районен съд назначи друга експертиза по делото за взривовете край Петолъчката, която касае разрязването на бойните части. Съдът прие като веществено доказателство внесен от защитата на обвиняемите празен корпус от бойна част, който ще бъде изследван от вещо лице при същата фактическа обстановка, за да се установи какви са последиците от разрязването на метала.

bomba 2Делото продължи днес при закрити врати, защото в съдебната зала ще бъде изнесена класифицирана информация. От всички 60 свидетели досега не са разритани само петима, но една част от тях не са в страната, предстои и да бъдат изслушани и вещи лица.

Обвиняеми по делото, което се гледа за втори път в Ямболски районен съд от друг съдебен състави по ново обвинение, са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване в резултат на 5 юни 2012 г. е последвал взрив, от който са загинали трима души, а други трима са получили средни телесни повреди.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 28 септември, другите дати за са началото на октомври и за началото на ноември.

bomba 4 bomba 5 bomba 6

 

About the Author :

Leave a reply