Ямболски полицай дари наградата си за децата на загинали служители на МВР

19.12.1422Ямболският полицай Панайот Матев, н-к група в РУ “Полиция” – Тунджа, беше награден днес със почетен плакет и парична награда на официална церемония в София от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Той беше отличен в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ за постижения в дейността по издирване, установяване и разследване на случай със защитен вид орел. Решението на Панайот Матев е да дари своята награда за децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Организаторите посочиха, че през последните месеци на 2014 г. за пръв път в България се провежда подобна кампания, като в нея участват 13 участници от цялата страна. След номинираните и наградените са хора с различни истории, както професионалисти – служители на институции (напр. ДГС, РПУ и т.н.), така и любители природозащитници. Критериите за оценка на номинациите включваха: инициативност, познаване и прилагане на нормативната уредба, постоянство, работа с държавни и общински органи и оригиналност в подхода.

Г-н Николай Василев от ИАГ и г-н Светослев Спасов от БДЗП бяха единодушни, че тази първа година на кампанията е събрала най-важните постижения в работата по случаи на престъпления срещу дивата природа през последните 25 години. За това за съществен принос в работата по противодействие на престъпленията против дивата природа са наградени служители на МВР, Агенция “Митници” и Горски стопанства.

About the Author :