Ямболски кадър на световното първенство по волейбол за жени

10465501_10152497114103624_3515424449035858479_oТръгналата към елитния волейбол от ямболския клуб „Тунджа” Нася Димитрова ще играе на световното първенство за жени, което започва в Италия. 22-годишната красавица влезе в състава на България за първи път, и за първи път изобщо, ямболска състезателка попада на световно първенство за жени.

Шампионатът стартира на 23 септември за българките с мач срещу Бразилия. Избраничките на старши треньора Владимир Кузютник са в една група още с Турция, Камерун, Канада и Сърбия, двубоите ще се състоят в Триест.

Нася Димитрова играе на позиция център, тя ще търси място на терена в конкуренцията на още три волейболисти действащи на този пост. Някогашната възпитаничка на ямболския треньор Илия Михайлов получи за първи път повиквателна за националния женски тим това лято и дебютира на турнира „Елцин гран при”.

Тя игра и в „Б” формацията на България, а изявите й бяха достатъчно убедителни, за да влезе в елитния отбор на страната ни.

Преди Нася, на високо равнище бе играла друга волейболистка, тръгнала от „Тунджа”, Росица Янева, чаровницата обаче нямаше участие с националния тим на световно първенство за жени.

About the Author :