Ямболски зет опълчи културната гилдия срещу себе си

Слави БиневЯмболският зет Слави Бинев, избран в четвъртък за председател на комисията по култура и медии в Народното събрание, нажежи страстите сред хората на изкуството.
48-годишният вицепрезидент на Българската федерация по таекундо се сблъска задочно , но много остро, с режисьора Явор Гърдев, който има ямболски корен. Гърдев, считан за един от най-добрите театрални режисьори в България, автор и на филма „Дзиф”, заяви, че „Вярва, защото е абсурдно”, по повод избирането на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура и медии.
Бинев, собственик през 90-те години на миналия век на верига от дискотеки, в които често си даваха среща босове на мутрите и чалгаджии, стана известен с побоя, нанесен му от Георги Илиев, един от босовете на мутренската групировка „ВИС-2”. След години и Георги, както брат му Васил, бе убит.
Слави Бинев е женен за дъщерята на големия български волейболист Йордан Ангелов, който е роден в Ямбол и е възпитаник на местната детско-юношеска школа. Ангелов бе сребърен медалист с националния тим от Олимпиадата в Москва през 1980 г. След това той живя и работи като волейболен специалист в Италия, а в Ямбол и досега живее сестра му. За съжаление, големият спортист вече не е между живите.
Новият шеф на парламентарната комисия по култура и медии Бинев има пет деца от ямболската си съпруга, по образование той е учител по бокс и тенис, завършил е Националната спортна академия през 1990 г. Води се в биографията му, че е учил факултативно спортна журналистика, което на практика е ала-бала.
Пътят към властта на Слави Бинев е свързан тясно с хора от Ямбол. За да влезе в политическата игра, заслугата е на Волен Сидеров, родом от Ямбол. Той, чрез своята „Атака”, на два пъти направи каратиста евродепутат. Между двамата настъпи разрив, и тогава пак задейства ямболска връзка – Бинев премина в лагера на Националния фронт за спасение на България, чийто лидер е Валери Симеонов, съученик на Волен от ямболската Математическа гимназия.
Близки до сестрата на Слави Бинев обаче твърдят, че той изключително рядко през годините е идвал край Тунджа. Което може и да е блъф, тъй като славата на собственика на чалготеки не бе добра, меко казано.
За да е ясно, че не може негативната репутация на Слави Бинев да се приписва на Ямбол, трябва да се припомни родното му място. А то е София.

About the Author :