Ямболски баскетболист с проблеми за националния тим

павлинВъзпитаникът на ямболската детско-юношеска школа Павлин Иванов не е възстановен от травма и може да пропусне  предквалификациите на националния мъжки отбор. Атакуващият гард на шампиона „Лукойл-Академик”, който бе стартов състезател през сезона, пропусна и някои от двубоите на клуба си, пак поради контузия в коляното.

Пред същата ситуация  е и крилото на шампионите, Христо Захариев, а и той е сред важните баскетболисти на националния мъжки състав, чийто треньор Любомир Минчев е изправен пред неочаквани проблеми.

Минчев бе наставник на Павлин Иванов и в периода, в който бе начело на юношите и кадетите, тогава ямболският гард бе най-силният му коз и събираше овациите на баскетболна Европа.

Сега Павлин има много силна конкуренция на международния паркет, но фактът, че на 22 години стана титуляр в държавния отбор е рядко срещан за баскетболист от ямболската детско-юношеска школа.

Най-силният ни състезател през годините бе Димитър Ангелов, който неизменно почваше стартов играч по времето, когато Тити Папазов отговаряше за селекцията.

Националите стартират подготовка на 28 юни в Правец, като три дни по-късно ще се присъединят Сашо Везенков и Дий Бост.

 

About the Author :

Leave a reply