Ямболски баскетболист на „Академик” попадна под светлината на прожекторите за първи път

Georgi_Davidov(0)Преминалият миналото лято в състава на „Левски” ямболски баскетболист Николай Михайлов попадна за първи път в светлината на прожекторите. Това стана след изиграването на 15-ия кръг , в който неговият клуб „Академик”/София/, към него отиде Михайлов, след като се обединиха „Лукойл Академик” и „Левски”, игра в Плевен.

Младоците на треньора Георги Давидов, сред които и 17-годишният Михайлов, претърпяха поредна загуба, която обаче се оказа първа победа в шампионата за домакините от „Спартак”/Плевен/. Спартаковци направиха любимото си стрелбище, но миналата събота то бе печелившо за тях: те хвърлиха от тройката 22 пъти и вкараха 16 опита.

Ямболията Николай Михайлов попадна в полезрението като един от най-добрите шести играчи. За 16 минути на паркета в Плевен  центърът вкара 7 точки и спечели 4 борби, което му донесе коефициент на полезно действие 8 пункта. Създаването на „Академик”/София/ се оказа добър вариант за 17-годишния ямболски възпитаник, тъй като в състава на баскетболния „Левски” той не намираше дори и 20 секунди на терена и прегря на резервната скамейка на Тити Папазов.

В столичния „Академик”, играещ обаче в Правец, Николай Михайлов вече има минути на терена във всеки мач, а вероятно и заплатата му е прилична, след като Валентин Златев пое грижата и за двата клуба.

About the Author :