Ямболският център Андрей Иванов с голям мач за „Шумен”

АндроЕдин от младите баскетболисти на „Ямбол”, Андрей Иванов, продължава със страхотните си изяви с екипа на „Шумен”. Андрей, както и друго момче от мъжкия ни тим, Росен Иванов, имат двоен лиценз и защитават и цветовете на играещия в „А” група клуб на Шумен.

В събота северняците гостуваха в Бургас на „Делфин” и тръгнаха взривно – 13:1, като домакините пет минути не можаха да вкарат дори точка. На почивката преднината на „Шумен” бе от 13 точки, но второто полувреме мина изцяло под диктовката на „Делфин”, който стигна до драматичната победа с резултат 77:75.

Ямболлиите в състава на Шумен се представиха коренно различно. Докато центърът Андрей Иванов трупаше борба след борба, за да постигне в актива си 21 овладени топки, както и да вкара 18 точки, то лекото крило Росен Иванов бе фигурант на терена. Росен започна също като стартов състезател и бе в игра цели 37 минути, за толкова много време обаче вкара едва 6 точки и коефициентът му на полезно действие е много нисък, само 3 пункта.

Сред всички на терена най-висок коефициент постигна Андрей Иванов – 34 пункта, ала победата остана в Бургас, най-вече заради много силната игра на братята Ростислав и Манол Тончеви, вкарали по 22 точки.

Андрей , който е висок 206 сантиметра, миналата пролет спечели конкурса за най-добър забивач в мача на звездите. Той преди две години сключи професионален договор с „Тунджа”/Ямбол”, за срок от пет сезона.

 

About the Author :

Leave a reply