Ямболският футболен клуб пак заложи на треньор от Елхово

IMG_7634Мъжкият отбор на футболен клуб „Тунджа 1915” ще бъде воден през новия сезон от Росен Петров. Така за втори път в последните три години тимът се поверява на специалист от приграничната община.

В първенството, в което „Тунджа 1915” направи свирепа гонитба с „Раковски”, воден от Красимир Манолов-Орела, за влизане в „Б” група, начело на нашия състав бе също елховлия – Димитър Иванов. Бившият таран на ЦСКА, вкарал най-бързия гол в историята на дербитата между армейците и „Левски”, обаче бе сменен в последните кръгове от първенството и тогава с треньорските функции се зае президентът на „Тунджа 1915” Галин Илиев.

Под негово ръководство играта бе силна, но на финалната права все пак „Раковски” спечели първото място. В следващия сезон, когато вече имаше ново ръководство на ямболския клуб, Димитър Иванов отново бе повикан за старши треньор.

И отново бе сменен, като неговият пост зае Добри Добрев, който дотогава бе технически шеф на „Тунджа 1915”.

Новият наставник на синьо-белите от Ямбол е сравнително млад специалист, има обаче лиценз за водене на отбор в трета дивизия. Като състезател Росен Петров няма успехи – играл е за родния си град Елхово, после става треньор на детско-юношески формации.

Преди да поеме кормилото на „Тунджа 1915” за новия сезон, той е работил в детско-юношеската школа на „Сливен”.

About the Author :