Ямболският футболен клуб избяга от „Гигант”

IMG_7607

Футболен клуб „Тунджа 1915” не се яви за мача си от 29 кръг в първенството на Югоизточната „В” група в Съединение срещу „Гигант”, по не особено ясни причини. През месец април община Ямбол приведе субсидията от 20 000 лева, давана от градския парламент, а и футболният клуб си има президент, Жельо Петков, който в началото на сезона бе обявил, че ще може да финансира „Тунджа 1915, макар и в мащаба от преди три години. Тогава ямболският мъжки тим до предпоследния кръг водеше в таблицата и едва тогава „Раковски” съумя да си изработи място в „Б” професионална група.
След две поредни загуби, в пердния кръг „Тунджа 1915” падна у дома от „Несебър”, нашият отбор е на 12 място с актив от 29 точки. Нашите няма как да отпаднат, понеже „Сливен” е предпоследен само с 12 точки, а ФК „Стара Загора”, новак в Югоизточната „В” група, който бе едва с 4 т., преди няколко кръга се отказа от шампионата.
Все още сравнително добрата позиция на ямболския клуб се дължи на играта през есенния дял от надпреварата, през пролетта нещата не вървят както трябва. Лидер в таблицата е „Поморие” с 58 т., втори е „Гигант” с 52 т., трети „Евроколеж”/Пловдив/ с 47 т. До края на първенството има още пет кръга.

About the Author :