Ямболският взвод за охрана се завърна от Афганистан

DSC_1794Близо 90 военнослужещи от тридесетия контингент от Въоръжените сили на Република България се завърнаха на 27 април, след успешно участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Контингентът е съставен от национален елемент, взвод за охрана от военно подразделение 52 590 – Ямбол и щабни офицери.

Самолетът с военнослужещите кацна в 11,30 часа на летище София. Те бяха посрещнати от командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров, който ги поздрави за достойно изпълнените задачи по време на мисията.

DSC_1874Национален командир на 30-ия контингент е полковник Пламен Петров от Съвместното командване на силите, а командир на взвода за охрана е капитан Кристиян Шишков от военно формирование 52 590 – Ямбол.

Мисията „Решителна подкрепа“ е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

About the Author :