Ямболският баскетболист Мартин Раднев не помогна на „Берое-2” при разгром

Martin_Radnev(0)Израсналият в ямболския баскетболен клуб „Тигър” Мартин Раднев не можа да помогне особено на втория състав на „Берое” при гостуването в Шумен. Там домакините наложиха тотален и бърз превес и още на полувремето водеха с аванс от 20 точки – 54:34. След почивката нещата придобиха трагичен характер за отбора на „Берое -2” и той падна с разлика от 40 точки – 107:67.

Ямболията Мартин Раднев бе на терена почти през целия ма. Той изигра 37 минути, за които вкара 13 точки, хвана три борби, даде една асистенция , като коефициентът му на полезно действие бе 10. Невероятен двубой за домакините от „Шумен” изигра Антон Диков. 23-годишният възпитаник на школата на Варна наниза уникалните 39 точки, освен това спечели 12 борби и даде 8 завършващи подавания. Тези показатели доведоха до страхотния коефициент от 48 пункта за високия 190 сантиметра Диков, който досега е играл за „Черно море”, „Дунав”,” Шампион”, „Видабаскет”, Икономически университет-Варна, а сега и за „Шумен”.

От няколко кръга в състава на „Шумен” вече не играе центърът на мъжкия елитен „Ямбол” Андрей Иванов, като вероятно това е продиктувано от травмата на Николай Върбанов, която наложи Андрей да играе повече от 30 минути в някои двубои.  Шуменската връзка в живота на Андрей обаче продължава, тъй като той е студент в тамошния университет.

Играещият за втория състав на „Берое” Мартин Раднев е роден на 9 септември 1989 г.в Ямбол.Той премина през водения от треньора Здравко Янчев клуб „Тигър”, след което игра известно време за мъжкия „Ямбол”, а после се установи за дълго в Стара Загора. В града под аязмото гардът защитава цветовете на Тракийския университет и на „Берое”, като за известно време бе капитан на беройци.

About the Author :