Ямболските социалисти подкрепят различни кандидати за лидер

640_136f29f23d8e977abb1b706c0579cb10Различни кандидати за лидер на БСП ще подкрепят на конкреса днес делегатите от Ямболска област, защото решенията на общинските партийни конференции са различни. В конгреса, който започна днес в 11 часа, ще участват 22 делегати от Ямболска област – 5 от Ямбол, 5 от „Тунджа”, 3 от Болярово и останалите са от Стралджа и  Елхово.

Според гласуваното на общинските конференции ямболските социалисти ще подкрепят Драгомир Стойнев и Атанас Мерджанов, тунджанските – Михаил Миков и отново ямболския депутат, БСП – Стралджа ще гласува за Корнелия Нинова и Михаил Миков, а боляровските социалисти за Атанас Мерджанов и Мая Манолова.

Общо 29 са кандидатите, номинирани за лидер, но голяма част от тях ще си направят самоотводи по време на конгреса. Засега 7 са потвърдили, че ще участват в надпреварата.

Според правилата делегатите на отделната общинска партийна организация трябва да гласуват на първи тур така, както ги е упълномощила общинската конференция, ако кандидатът не си е направил самоотвод.

За „Делник” Атанас Мерджанов заяви, че още не е потвърдил дали ще приеме номинацията, но на самия конгрес ще стане ясно дали си прави самоотвод.

About the Author :