Ямболските социалисти издигнаха кандидатурата на Янаки Стоилов за президент

На 11 юли (понеделник), в общинския клуб на БСП – град Ямбол, се проведе второ заседание на XXI-та Конференция на общинската организация на социалистите.

DSC08615Делегатите бяха информирани за резултатите от проведеното вътрешнопартийно допитване в общинската организация на БСП в Ямбол, както и тайно гласуваха нейните предложения  за кандидати за Президент и Вицепрезидент на РБългария.

Осемнадесет бяха предложенията от основните партийни организации и от отделни партийни членове на БСП в Ямбол. След самоотвод на Атанас Мерджанов, в листата за гласуване останаха 17 имена – Андрей Пантев, Георги Пирински, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Евгения Живкова, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирчо Карагьозов, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Мая Манолова, Михаил Миков, Румен Гечев, Стефан Данаилов, Таско Ерменков и Янаки Стоилов.

Единственият номиниран, който получи над 50 % от вота на делегатите, бе Янаки Стоилов – неговата кандидатура ще бъде предложена на вниманието  на НС на БСП от ямболската партийна организация.

Гости на Конференцията бяха Георги Гергов – член на ИБ на НС на БСП, Атанас Мерджанов – народен представител от област Ямбол и Митко Андонов – областен председател на БСП.

 

About the Author :