Ямболските протести продължават

Ямбол, 20.07.2020

С шумни сканирания близо 60 ямболлии протестираха пред институциите и по централните улици на града на 19 юли – осмия ден от протестите в Ямбол. От 19 часа протестиращите започнаха да се събират пред сградата на общината, а половин час по-късно започна протеста по централната улица „Г. С. Раковски“.

Скандиранията им бяха шумни и многобройни, но най-често звучеше искане за оставка и за промяна. „Оставка“, „Промяна“, „Ямбол, ставай“, „Елате при нас, протестът е за вас“, „Борисов е позор. Оставка, съд, затвор“, „Гешев е позор. Оставка, съд, затвор“, „Долу Борисов“, „Мутри вън“, „Мафията вън“, „Всеки ден ще е така до победата“, бяха скандирани от протестиращите през цялото време, гарнирано от свирки и по-шумно и от тъпан блъскане в тава с метален предмет.

Маршрутът на протеста по традиция преминава през институциите. Протестиращите се спряха пред Съдебната палата, за да поискат оставката на Гешев, след това блокираха за минути кръстовището пред Съдебната палата и се спряха пред сградата на областна администрация, където поискаха оставката на министър – председателя Бойко Борсов.

Протестното шествие премина през площад „Освобождение“, по ул. „Търговска“, където пред Военното окръжие беше поискана и оставката на военния министър Красимир Каракачанов, стигна до старата автогара и по ул. „Г. С. Раковски“ се върна отново пред общината.

Както винаги в Ямбол сеирджиите бяха повече от протестиращите. По време на протеста имаше стотици граждани и по заведенията в центъра на града, и по пейките по улиците и градинките, но те наблюдаваха с жив интерес „сеира“, но не изразиха позиция или желание да се включат.

Ямболските протестиращи са категорични, че протестите им ще продължат.

About the Author :

Leave a reply