Ямболските прокурори наблюдават 24 досъдебни производства за нарушение на противоепидемиологичните мерки

Бургас, 16.04.2020 г.

Прокурори от Районна прокуратура – Ямбол наблюдават общо 24 досъдебни производства, образувани от 13 март 2020 г., когато бе въведено извънредно положение на територията на България, свързано с противодействие на разпространението на COVID-19 в страната до 16 април 2020 г., съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Бургас. Разследванията са за нарушения на противоепидемиологичните мерки, осъществени в общините от Област Ямбол, както и в населени места от Община Тополовград, Област Хасково.

Най-голям е броят на досъдебните производства, наблюдавани от прокурори в Районна прокуратура – Сливен. Те са общо 61.

Най-дисциплинирани са гражданите в Област Бургас. Общо 20 са досъдебните производства, наблюдавани от прокурорите от трите районни прокуратури, имащи подсъдност в областта.

От посочените 105 досъдебни производства две са внесени в съд и са приключили с влязъл в законова сила съдебен акт. Те са в Районна прокуратура – Сливен. По останалите досъдебни производства разследването не е приключило.

Досъдебните производства се взимат на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас, съобразно указанията на Главния прокурор на Република България.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply