Ямболските полицаи разкриха четири престъпления при полицейска операция

Pol Y 1Ямболските полицаи разкриха четири престъпления при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и разпространението на наркотични вещества. Тя се е провела от 01.08.2016 г. При провеждане на акцията служители на районното управление са разкрили две кражби на вещи от домове на граждани, една кражба на мобилен телефон  от товарен автомобил и части и вещи от лек автомобил. В хода на операцията, на 03.08.2016 г., около 14:30 ч. служители сектор „Криминална полиция“  при РУ-Ямбол са установили, че  криминално проявен от Ямбол, на 19 години, притежава 5 броя топчета със суха зелена тревиста маса и 0.5 гр. бяло прахообразно вещество. От направения полеви наркотест зелената тревиста маса реагира на марихуана, а бялото прахообразно вещество реагира на метамфетамин. По случая в РУ – Ямбол е образувано досъдебно производство.  Лицето е задържано за срок от 24 часа в РУ-Ямбол.

Полицейските служители са извършили проверки на 14 питейни заведения и районите около тях, както и на места с концентрация на нарушения на обществения ред. Проверени са 92 лица, съставени са 11 актове за установяване на административно нарушение за нарушения на обществения ред и 7 предупредителни протокола.

През седмицата от служители на РУ „Тунджа“,  Елхово и Стралджа са иззети 1600 къса цигари без акцизен бандерол. На нарушителите са съставени 5 акта за нарушения на основание чл.123 ал.6 от Закона за акцизите и данъчните складове.

 

About the Author :