Ямболските полицаи разкриха две кражби

Ямбол, 17.11.2023 г.

За броени часове служители от РУ Ямбол разкриха две кражби. Сигналите за престъпните деяния са постъпили в полицията на 15 ноември.
Първото разследване започнало по сигнал, че от строителен обект на ул.“Крали Марко“,  чрез употреба на техническо средство са отнети ел.проводници и разклонителни кутии. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установена съпричастността към деянието и е задържан 34-годишен местен жител. Посегателството е извършено в условията на опасен рецидив и след  предварителен сговор.  Вчера, в хода на досъдебното производство 34-годишният мъж е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.
Полицейските действия по второто разследване започнали след сигнал, че в ранния следобед на 15 ноември от сервизно помещение в частен имот на ул.“Илинден“ е извършена кражба на около 40 литра ракия, ел.проводници, ъглошлайф и удължител. При предприетите незабавни  издирвателни действия е установен и задържан извършителят на посегателството – 31-годишен местен жител. На 16 ноември в хода на досъдебното производство той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършеното престъпление и с прокурорска постановление е задържан за срок до 72 часа. Работата и по двата случая продължава.

About the Author :