Ямболските кадети четвърти в България

здравко1Баскетболистите на „Тунджа” при 16-годишните се представиха много добре на завършилите в неделя финали на държавното първенство. Кадетите, водени от треньора Здравко Янчев, победиха с разлика от 15 точки в спора за четвъртото място „Доростол”/Силистра/. Мачът тръгна много лошо за нашите кадети, след първите 10 минути те изоставаха чувствително, но направиха жестока втора четвърт, в която постигнаха 25:7. До края на двубоя „Тунджа” не даде никакъв шанс на съперника от Силистра, клуб, който има много силна детско-юношеска школа в последните години.

В основата на успеха в спора за четвъртото място бяха Самуил Желязков, нанизал 29 точки, Делян Колев, спечелил внушителните 18 борби и вкарал 16 точки, както и Николай Михайлов, реализирал 14 точки и овладял също много борби – 16. В този мач не можа да се разгърне Матушев, който в предния мач, срещу ЦСКА, имаше огромен принос за поражението на „червените”.

Шампион на България при кадетите стана БУБА, надиграл на финала  „Академик”/София/ с разлика от 30 точки. Това поколение на „бубите” върви убийствено и вече за трети породен път е първенец за своята възраст.

About the Author :