Ямболските зърнопроизводители също излизат на протест срещу закона за горивата

640-420-zyrnoproizvoditelite-izlizat-na-protest-zaradi-zabaveni-plashtaniiaЯмбол, 31.03.2018 г.

Ямболските зърнопроизводители поддържат националния протест на 3 април  срещу закона за горивата и ще участват в него, научихме от Стоян Александров, председател на Съюза на зърнопроизводителите – област Ямбол.  На 3 април в 10 часа те ще зареждат демонстративно тракторите и комбайните си на няколко бензиностанции. Единият лъч земеделска техника ще дойде от Тенево, Маломир – ще се зарежда на бензиностанцията край Окоп и след това машините ще тръгнат към Ямбол. Другите селскостопански производители, които са от Ямбол и селата в западна посока, ще зареждат на бензиностанцията на Лукойл на околовръстен път „Юг“ и след това  ще поемат част от тях към бензиностанцията до Окоп, друга –  към бензиностанцията до бившето АПК в Ямбол.

Това ще се случи,  ако не се стигне до споразумение с управляващите и след повторната среща с премиера Бойко Борисов, насрочена за предходния ден.

„Земеделският сектор трябва да бъде изключен от закона за горивата, защото ние нямаме място в търговията с горива. Този закон регулира икономическите дейности с нефт и нефтени продукти – ние нямаме такава икономическа дейност, само ползваме горивото за нашата икономическа дейност, която е земеделие“, коментира Стоян Александров.

Днес в Арбанаси се провежда извънредно заседание на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите за решаване на бъдещите действия. Според промените в закона за горивата, земеделците или трябва да зареждат с гориво на общите бензиностанции, или да построят собствена бензиностанция, което струва над 60 000 лв.

 

About the Author :