Ямболските абитуриенти – „Златен рог”, „Тунджа”, „Кабиле”, после Турция

ABITURIENTIАбитуриентските балове чукат на парадната врата на Ямбол и треската е тотална сред родителите и зрелостниците.

Преди да дефилират неистово красиви и екстравагантни по улиците на града, те обаче трябва да преодолеят последната бариера – матурите. Те са на 21 май, сряда, и ще срещнат железният отпор на ямболските гимназисти, които били готови да умрат, но да ги вземат с отличие.

След тази свирепа мисия, идва другата, която е вдигнала на бойна нога цели фамилии, имащи щастието да изпратят тази година абитуриенти.

Възпитаниците на Математическа гимназия „Атанас Радев” ще се появят на сцената на 24 май, като тяхната бурна нощ ще бъде в ресторант „Тунджа”, заведение, което е класика в жанра.

Също на празника на Светите братя Кирил и Методий е балът и на Икономическата гимназия, нейните хора ще пируват в ресторант „Златен рог”. Учителският колектив на това училище на два пъти пробвал терена и останал доволен от обстановката.

Гимназията с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов” ще покаже ослепителните си абитуриенти на 25 май, а после те ще потънат в ресторант „Кабиле”.

И тази абитуриентска фиеста ще продължи с пътувания в чужбина – „лингвистите” тръгват към Кушадасъ, там ще се изявят и възпитаниците на Математическата гимназия. Курортите на южната ни съседка ще погълнат и зрелостниците на Икономическата гимназия.

Развълнуваните майки са запазили вече час при фризьорките, роклите на дъщерите са или в последната фаза, или вече са напълно одобрени и само чакат началния сигнал.

Броенето върви…

About the Author :