Ямболската червенокръстка организация отбеляза 140 г. от създаването на БЧК

pametnikЯмболската червенокръстка организация отбеляза 140 годишнината от създаването на Български Червен кръст под мотото „140 години помагаме заедно!“ с поредица от инициативи, организирани по повод празника.

Денят стартира с тържествено поклонение с поднасяне на цветя от доброволци и служители на БЧК на паметната плоча на Ямболската червенокръстка организация.

Инж. Митко Филипов, директор на Секретариата на ОС на БЧК – Ямбол, връчи благодарствени грамоти на партньори, които помагат на организацията за  реализиране на хуманната ни дейност. Благодарствени грамоти бяха връчени на:  Димитър Иванов, Областен управител на област Ямбол; комисар Кольо Гяуров, Директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ямбол; Стойко Стойков, и.д Началник РУ на МОН – Ямбол; на телевизии „Ера ТВ“ и „Диана ТВ“. Ямболската червенокръстка организация ще продължи да връчва още благодарствени грамоти на партньори, защото осъзнава, че благодарениe на тяхната съпричастност, успяваме да достигнем до повече хора в нужда в областта.

БЧК – Ямбол благодари  и отдаде заслужено признание на доброволци, членове и симпатизанти на организацията, които подкрепят хората, имащи нужда от помощ и съчувствие. В празнично слово по повод 140 годишнината бе отправена благодарност към всички съмишленици за мотивацията в работата им в помощ на най-уязвимите лица, спазвайки основните принципите на организацията.

pbzn oblasten

 Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :