Ямболската „Топлофикация” се продава за 500 000 лева, Банев ще пие студена вода

2Намиращото се на улица „Ямболен” № 7 предприятие „Топлофикация „ ЕАД, е обявено за продан. Началната му цена е малко над 500 000 лева, за него е учредена ипотека в полза на „Банев-тежка индустрия” за 706 000 лв. Популярният бизнесмен Николай Банев, който преди години бе женен за ямболлийката Дочка Банева, а след това се разведе и се ожени за секретарката си, обаче най-вероятно ще пие една студена вода, тъй като „Топлофикацията” в града ни не работи от сто години.

И въпреки че на практика се продава всичко от предприятието и площта е огромна, е съмнително доколко ще има интерес към този имот.

Така че ако Банев, преименувал преди време „АКБ-Форест” на „Холандска мечта”, която има изключително сериозни затруднения, получи 500 000 лева, това пак ще е като коледен подарък за него и за Евгения Банева. Бившата секретарка на бизнесмена излезе на евроизборите, но широките народни маси, а и бизнес кръговете, не и обърнаха никакво внимание с бюлетините си, и случката ще остане като един от многото странни сюжети в българския политически пейзаж.

Ямболската „Топлофикация„ излезе от икономическия живот на града ни много отдавна, макар да се правеха упражнения нещо от нея да бъде съживено. Тази идея не доведе до никъде и логично цената й падна само до половин милион лева.

И тази цена е много вероятно да се види твърде висока за хората на бизнеса, и на 10 декември, когато е проданта, да не се яви никой на нея.

About the Author :