Ямболската организация на АБВ инициира позицията на партията против смяната на касовите апарати

DSC02085Ямболската организация на АБВ инициира позицията на партията против смяната на касовите апарати, стана ясно на пресконференцията, дадена на 21 февруари от областния лидер Здравко Златаров и от Йордан Милков.

Те представиха позицията на партията против промените в Изборния кодекс, визирайки увеличения праг на преференциите, приемането им набързо и почти без обсъждане. Подчертано беше, че според европейските препоръки не трябва да се правят промени в изборното законодателство поне година преди изборите, а сегашните са само три месеца преди европейския вот. АБВ е против машинното гласуване, но според тях най-големият проблем в изборния процес е т. нар. сгрешен протокол на секционните комисии, който обикновено се подписва не от всички членове на СИК, а само от някои и дава предпоставки за подмяна на реално преброените резултати.

Здравко Златаров, който е и автор на позицията на АБВ против смяната на касовите апарати, обясни, че това е убийство на малкия и среден бизнес.

Той даде за пример, че  „малкият бизнес ще трябва да се бръкне от 250 до 300 лева да си смени касовия апарат. Но ако ползва по-модерни и скъпи устройства, като компютри и фискални принтери, както и програми за управление на продажбите, сумата започва от 500 до 1000 лева. Освен смяната на касовия апарат е включена и подобрението на софтуера. Тук сумата започва от 500 лева, но може и да достигне и 5000 лева”.

Здравко Златаров обясни още: „Още по-лошо е положението по селата. В определени дни в хранителните магазини оборотът е 20 лв. на ден. Средния месечен оборот варира от 1500 до 2500 лв. В това число за: осигуровки, заплати, осветление, наем и др. Ако се закупят новите касови апарати, то те ще се изплащат поне за 7 месеца. При нисък прираст, особено по селата, тази техническа операция ще засили обезлюдаването”.

Затова АБВ оценява тази промяна като недомислена и настоява да не се прави за малкия и среден бизнес.

 

About the Author :

4 Comments to “Ямболската организация на АБВ инициира позицията на партията против смяната на касовите апарати”
 • Митко
  April 16, 2019 - Reply

  Златаров е ченге и доносник.

 • Стоян
  April 21, 2019 - Reply

  Този мошенник излъга мен и мои приятели на изборите. Купи ни гласовете ние гласувахме за него, а след това не ни даде парите!

 • Николай Костов
  April 21, 2019 - Reply

  Този лъжец ме излъга още докато беше шеф на “NN” с 2000лв договор живото застраховане и след това ме заплашва да му давам още. Не му се доверявайте ще бъдете излъгани и вие!

 • Петя
  April 21, 2019 - Reply

  Здравко Златаров върти далавари като заместник председател на общинския съвет в община “Тунджа” и е направил стотици хиляди левове от шашми, а парите си най-вероятно държи у дома си, където живее на Старата Пияца. Незабавна проверка на този корумпиран политик!

Leave a reply