Ямболската болница е „чиста“ от Ковид-пациенти

Ямбол, 10.06.2020

Ямболската болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е „чиста“ от Ковид-пациенти, съобщи д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицинските дейности. На 9 юни бях изписани последните 6 пациенти, сред които и трима от персонала на болницата, след получаване на отрицателни тестове за коронавирус. Сутринта в 6 часа на 9 юни в болницата е починал 76-годишен мъж с пневмония и други придружаващи заболявания, който е боледувал и от Ковид 19. С него починалите от Ковид 19 в Ямболска област станаха 16.

През последното денонощие в Ямболска област има една положителна проба, с което регистрираните заразени с коронавирус станаха 164. Според информацията от Националния оперативен щаб пробата трябва да е на медицинско лице, но на този етап „Делник“ не е потвърдил тази информация и на местно ниво.

В частната болница МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, където до 18 юни се приемат пациенти с коронавирус, има само един пациент с положителна проба, но настанените в болницата бяха общо 11. Петима от тях са с отрицателни проби, на двама се очакват резултатите. На 9 юни са приети трима нови пациенти със симптоми на Ковид 19. Техните проби са взети и изпратени в лабораторията на 10 юни.

На този етап се справяме с болните, обособен е отделен вход, коментира д-р Антоанета Антонова, директор на болницата. Всеки от новопостъпилите пациенти се настанява в отделна стая до излизането на пробата му.

About the Author :

Leave a reply