Ямболлии оглавиха парламентарната група на „Коалиция за България”

IMG_6304Двама ямболлии оглавиха парламентарната група на „Коалиция за България”, след като досегашния й председател и лидер на БСП Серегей Станишев подаде заявление за освобождаване като народен представител, защото става евродепутат.

За председател на групата е избран ямболският депутат Атанас Мерджанов, а за заместник-председател бившият депутат от Ямбол Петър Кънев, който бе избран сега в парламента от  Велико Търново.

Преди да оглави парламентарната група Атанас Мерджанов беше един от заместник-председателите й. Той е избран за народен представител от Ямболски регион за четвърти път и докато устава му позволяваше беше и областен лидер на БСП. Родом е от Елхово, по образование е социолог.

Петър Кънев е избран за депутат за втори път от гражданската квота. За втори път след Петър Корумбашев някой, който не е член на БСП, става заместник-председател на парламентарната група. Петър Кънев е председател на Съюза на печатарите в България, първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, член на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, заради участието му в Народното събрание е  със замразено членство в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, където беше заместник-председател. Той е роден в тунджанското село Миладиновци, но е живял в Ямбол.

About the Author :