Ямболия се завръща в зала „Диана” от Римини

чавдаровИгралият пет години в баскетболните първенства на Италия ямболлия Мартин Чавдаров се завръща в родния град. 20-годишното крило вече започна подготовка с мъжкия тим на „Ямбол”, но има все още някои проблеми с неговия италиански клуб, преди Мартин да заиграе с жълто-синия екип.

Чавдаров, чийто баща Иван, бе много добър баскетболист, а и майка му е играла с оранжевата топка, бе харесан по време на камп от италианския клуб „Римини”. Тогава майката на момчето подписа петгодишен договор  с  легендарния мениджър Лучано Капикьони.

На  Ботуша Мартин започна кариерата си като леко крило, но тамошните треньори го преквалифицираха на позиция 4 – тежко крило, колкото и това да не се понрави на ямболлията. Чавдаров направи няколко добри сезона за юношите и младежите на „Римини”, получаваше повиквателни  и  за националния тим на България.

Сега  Мартин Чавдаров е решил да се прибере в родния град и да направи първите си минути в официален мач за мъжкия „Ямбол”. В зала „Диана” той тръгна под грижите на треньора Валери Бъчваров, а Иван Чолаков също познава добре младока, така че аклиматизацията надали ще е особено трудна.

About the Author :