Ямболията Димитър Митев е късметлията с 12-те милиона от лотарията

koij-e-myjyt-udaril-rekordniq-djakpot-ot-12-mln-leva-43946161-годишният Димитър Митев е късметлията, нацелил най-големия джакпот в историята на България от 12 милиона лева. Той е шофьор, това е работил през целия си живот и не е семеен.

По думите му едва във вторник вечерта, на 28 март, разбрал, че той е издирваният в цял Ямбол новопроизведен милионер. Печалбата бе изтеглена на 27 март, понеделник, от гимнастика Йордан Йовчев. През цялото това време печелившият фиш бил в чантичката му, оставена в незаключената му кола. Когато сверил фиша, първоначално му се сторило, че печели не 12 милиона, а 12 хиляди лева. Най-напред се обадил по телефона на брат си. Споделя, че за разумен съвет как да действа с парите, смята да разчита на шефа си. Признава, че би предпочел да остане анонимен, но условията на играта не го позволяват.

Парите ще му бъдат изплащани по 500 000 лв. на година в продължение на 20 години. Късметлията не смята да променя начина си на живот. Казва, че ще продължи да ходи на работа, но вече за удоволствие, за да е сред хората. Не възнамерява да отива на екзотична екскурзия до далечни земи, а на планина някъде в България.

Признава, че досега се е мислел за карък. „Още не вярвам, че съм спечелил толкова много пари. Не съм на себе си“, казва ямболията. Пожелава си да е жив и здрав, да не остарява, за да може да си харчи парите.

От Нова телевизия съобщиха, че вече му искат пари за лечения на различни хора. В телевизията са започнали да се обаждат и жени, които искали да им дадат телефонния номер на ергена-милионер.

About the Author :

Leave a reply