„Ямбол” издържа едно полувреме срещу шампиона

638-397-pavlin-ivanovБаскетболистите на „Ямбол”изиграха силно първите 20 минути в Правец срещу щатния шампион на страната „Лукойл-Академик”, след което „студентите” вдигнаха оборотите за крайното 91:69.

Воденият от Петър Петров тим бе равностоен в първите две четвъртини, като на полувремето изоставаха само с 5 точки. След почивката обаче класата на домакините си каза думата и те дръпнаха бързо в резултата след серия от 14:0. Оттам до края на срещата имаше по-скоро доиграване, в което „Ямбол” използва и най-дълбоките си резерви.

За гостите най-силен в мача с „Лукойл-Академик” бе центърът Върбанов, който завърши с дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби. Никой друг от състава на „Ямбол” не можа да даде максималната си игра. Капитанът Говедаров този път завърши с необичайните за него 2 точки за 19 минути на терена, не спореше стрелбата и на Стоян Петков, направил 6:1 от зоната за три точки.

Именно в далечната стрелба „Лукойл-Академик” имаше голямо предимство – той вкара 27,56 процента от тази дистанция, докато „Ямбол” успя едва 5 пъти от 28 опита.

Голям превес имаха домакините и в борбите – 50 срещу само 32 за жълто-сините. Най-много борби хвана Денис Агре, който през миналия сезон игра с екипа на „Ямбол”, а сега е при студентите – той обра 14 борби.

Най-резултатни за победителя бяха Христо Захариев с 20 точки, следван от Павлин Иванов с 15 точки и Саша Загорац с 13 т.

За гостите от Ямбол топ стрелец бе Върбанов с 22 точки, 12 вкара Венцислав Петков.

След този мач „Ямбол” е на пето място с актив от две победи и две загуби, „Лукойл-Академик” е на върха с пет поредни победи.

 

 

About the Author :

Leave a reply