„Ямбол”държи в Ботевград само 20 минути

yamchmr231Баскетболистите на „Ямбол” не можаха да се противопоставят на „Балкан” и при второто завъртане в първенството на Лигата. Нашият тим падна с 89:74, разлика от 15 точки, която не е сензация, но безспорно е неприятна.
Възпитаниците на Радионов тръгнаха със силна серия от 3:12, домакините от Ботевград бързо се съвзеха и макар да загубиха първата четвърт с пасив от 4 точки, намираха ритъма си. Втората четвърт бе за „зелените”-24:17, но преднината им не бе голяма преди второто полувреме-само 3 точки.
Играчите на македонския треньор Александър Тодоров нанесоха удара си след почивката и завършиха третата част при 27:16. Авансът на „Балкан” не падна под 10 точки и той спокойно дочака последна сирена.
Голям мач за „зелените” изигра Ноа Далман, вкарал 17 точки и спечелил изумителните 22 борби, повече от половината за своя тим. Далман заработи и страхотен коефициент на полезно действие-плюс 33 пункта. Силно играха за домакините от Ботевград и Станимир Маринов, с осем асистенции, едно гросмайсторско постижение, както и възпитаникът на нашата школа Павел Маринов. Павел бе втори по полезност за „зелените”, на които е капитан.
„Ямбол” имаше проблеми в гардовата линия преди гостуването-Павлин Иванов не бе излекуван от травмата в глезена и почти не тренира през седмицата. Все пак той влезе на терена, но само за 8 минути и завърши за първи път откакто се завърна в клуба ни с 0 точки. Прегледът на статистиката показва, че в този мач нямахме добър подавач, а без силен плеймейкър трудно се печели мач, и то срещу скъп отбор като Балкан”. Капитанът Говедаров бе най-резултатен със 17 точки, над всички в жълто обаче бе крилото Станислав Славейков. Той наниза 14 точки и хвана 10 борби. Дошлият през лятото бивш национал извади страхотна ръка от тройката и бе точен при три от четирите си опита. При стрелбата от далечно разстояние „Ямбол” има много по-добър процент от съперника, но по ред други показатели домакините от Ботевград ни превъзхождаха.
След изиграването на 13-ия кръг,”Балкан” е на трето място, а „Ямбол” е пети. В следващия си мач нашият тим посреща „Левски”.

About the Author :