Ялов дебют на Васил Кьосев при завръщането в „Ямбол”

???????????????????????????????Без нито една точка и с само с една борба се завърна в „Ямбол” гардът Васил Кьосев. Възпитаникът на „Черно море”- Варна отново акостира в зала „Диана”, след като в края на миналата година се раздели с новака „Академик”- Пловдив, а във Варна престоят му до преди дни бе в очакване на някаква оферта.

Треньорът на нашите Петър Петров има огромна нужда от още един гард, и има логика в привличането на вече опитния Кьосев, който тръгна преди години още като юноша силно с екипа на „моряците”. В 23-та минута стъпи отново на терена в зала „Диана” Васил, който за втори път облича екипа на клуба ни.

През сезон 2013/2014 той бе взет тук от треньора Юли Радионов, ала така и не можа да направи силни мачове. Тогава гардът, който може да играе и на позиция 3, направи на няколко пъти силни четвъртини, като особен мощен бе срещу „Лукойл-Академик”, ала като цяло престоят му бе далеч от очакваното.

Новото му идване в „Ямбол” остана в статистиката с 7 минути на терена, като Кьосев не вкара нито точка, въпреки че опита на два пъти стрелба от тройката и от зоната за две точки. Една борба има само като актив бившият „моряк”, чийто коефициент на полезно действие срещу Плевен бе под дъното – минус 3.

Явно на новия ни стар баскетболист липсва игрова практика, а малцина са тези, които от раз влизат силно в новите си тимове. Паметен в това отношение бе руснакът Сергей Демурин, привлечен навремето от Чолаков. Мощният център направи страхотна игра само броени часове след като бе пристигнал в зала „Диана” и надали имаше повече от една тренировка със съотборниците си.

Новият ни играч, Кьосев, има славата на перде, както и на добър стрелец от далечна дистанция, така че дано е въпрос на време да влезе в нужната форма.

 

 

About the Author :