Як като бик американец подсилва „Ямбол” в подкошието

Dalis JoinerДалис Джойнър е дългочаканият център от САЩ, който трябва да даде още стабилност на „Ямбол” в подкошието.  Той е роден преди 24 години, висок е 203 сантиметра и тежи 113 килограма.

Има вече сезони извън родината си. През 2012-2013  е играл в шампионата на Израел, през следващия сезон е акостирал в Словакия – в отбора на „Риекър Комърно”. Комърно е познат на всички българи, но не като баскетболен град, а от бюлетина на националното радио за нивото на река Дунав.

Дано нивото и на Джойнър да е добро, защото до началото на първенството има малко време, а „Ямбол” не е  добре на „втория етаж”. Въпреки че е 211 сантиметра, Костадин Маршавелски е неубедителен в изявите си, това се видя и в двете контроли срещу „Черно море”.

Новият американец в жълто-сините редици идва от шампиона на Швейцария „Лугано Тайгърс”, където е минала част от подготовката му за новия сезон. Какво точно е станало в Лугано, за да не остане Джойнър там, засега не е ясно.

Джойнър е много силен физически, което, ако има и подобаващ отскок, ще компенсира ниския му за център ръст. Дано е така, защото от опит знаем, как на няколко пъти вече в зала „Диана” пристигат централни нападатели, които после се оказват типични тежки крила.

И треньорският щаб почва да търси истинска петица по време на първенството…

About the Author :