“Язаки България” търси работници от тунджанските села

???????????????????????????????На 30 юни 2016г., по време на редовната месечна работна среща с кметовете на населени места в община “Тунджа”, се проведе разяснителна кампания на “Язаки – България” ЕООД относно набирането на персонал за завода в град Ямбол.

В срещата взе участие г-жа Десислава Николова – мениджър „Човешки ресурси“ в „Язаки – България“.

Г-жа Николова представи накратко поводът за срещата и заяви, че целта на днешното събиране е да се анонсира допълнителен подбор на персонал и намиране на кадри, за заводите на компанията в град Ямбол и в град Сливен.

Г-жа Николова подчерта, че компанията създава комфортна и спокойна работна среда за своите служители, дава възможност за кариерно развитие.

???????????????????????????????„Язаки България“ ЕООД е 100% собственост на японската Yazaki Corporation – глобален производител на автомобилни компоненти и оборудване, климатици и различни други продукти. Дейността на фирмата в България датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации, а основните клиенти са автомобилните производители Рено и Форд. С двата си завода в Ямбол и Сливен, „Язаки България“ ЕООД е един от най-големите работодатели в Югоизточна България, като през 2016 г. служителите на фирмата са близо 5 000.

DSC00723Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев подчерта на срещата с представителите на фирмата, че е нужно да се осигури организиран и гарантиран транспорт до всички села, за да имат възможността и нагласата хората да кандидатстват за работа в предприятието.

На срещата, всеки от кметовете и кметските наместници на територията на общината, представиха своите гледни точки, като най-голям проблем се оказа отново придвижването на работниците, от селата до града.

Представителите на „Язаки – България“ ЕООД декларираха готовност за бъдеща съвместна работа и намиране на начин, за осигуряване на оптимални условия за работа на жителите на община „Тунджа”.

About the Author :