Явор Брънков: ”Поемам клуба със задължения от 65 000 лева”

new-presidentВ петък, шести октомври, първата си пресконференция като президент на баскетболен клуб „Тунджа” даде избраният преди два дни на поста Явор Брънков.

„Неприятно е, че поемам клуба със задължения към Националната агенция по приходите от 65 000 лева. За това положение вина има и бившият президент на „Тунджа” Валентин Ревански. Оттук нататък аз отговарям за състоянието на клуба”, каза общинският съветник от ГЕРБ, който за пръв път влиза в ръководството на баскетбола в Ямбол. Той иска точно и ясно да бъдат разпределени задълженията, като стана ясно, че разчита много на помощта на Ридван Ахмед и на Христо Добрев.

Ридван Ахмед щял да помага в мениджмънта на клуба, той от две години бил от хората, даващи рамо за техническото осигуряване на БК „Тунджа”, а Христо Добрев е от почти 14 години сред хората, движещи организационни въпроси в клуба. Добрев бе член на Управителния съвет в миналия му мандат, в сряда, на Общото събрание на клуба отново бе избран в ръководния орган.За разлика от него, Ридван Ахмед официално не е заемал никакъв пост в баскетболния ни клуб.

Президентът Брънков обяви, че ще има пълна прозрачност в работата му, за да няма и грам съмнение у никого, затова какво се върши. Той съобщи на пресконференцията, че плануваният бюджет за започващия утре сезон е 350-400 000 лева. „Иван Чолаков е уважаван в цяла България треньор, той трябва да се съсредоточи върху работата с мъжкия тим на „Ямбол”, добави новият президент. Явор Брънков обеща да дава чести пресконференции, на които да се отчита за постъпилите пари, да се  анализира представянето както на представителния ни тим, така на детско-юношеските формации.

За да постигнем бюджет от 350-400 000 лева, трябва с играта на отбора и с всяко свое действие да спечелим по-голямата част от бизнеса в града, както и от обществеността , допълни Явор Брънков.

About the Author :