Юношите се провалиха на финалите

андрейЮношите на баскетболен клуб „Тунджа” до 19 години се представиха много слабо във финалния турнир от първенството и завършиха на последно място. В последната фаза от шампиона участваха осем състава, класирането в нея е добър атестат, ако изходим от факта, че баскетболна крепост като Варна не стигна до финалите.

В мачовете в София обаче ямболските юноши не постигнаха нито една победа, макар в редиците им да беше централният нападател Андрей Иванов, който е състезател и при мъжете. Само с Андрей, обаче, във всеки двубой имащ над 10 борби, както и с Александър Драгоев, дежурно с много точки, явно не може да сме конкурентни на противниците.

Първенец на България стана „Академик”/София/, а особено внимание заслужава фактът, че сред участниците във финалния турнир, от провинцията са само Ботевград, Силистра и Ямбол. Има прекомерна хегемония на столичните клубове – „Левски”, „БУБА”, „Шампион 2006”, а и другият софийски „Академик”, този със „17” в името си, играха на финалите. И са в първата половина на подреждането.

Баскетболът в другата част от България умира…

About the Author :