Юношите паднаха с разлика от „Левски”

 

тунджа1Юношите старша възраст на „Тунджа” загубиха тази вечер, 4 май, от много силния тим на „Левски”, във втория си мач от финалите на държавното първенство.

Нашият отбор печели първата четвърт, но разликата във възрастта и далеч по-големия игрови опит на „сините” в Младежката лига и в „А” група обръщат тотално нещата.

Все пак на полувремето „Тунджа” изостава само с 8 точки, след подновяването на двубоя идват силните минути на съперника, който постоянно качва разликата, за да достигне тя при последната сирена 23 точки-46:69.

При този развой на срещата, треньорът на нашите Валери Бъчваров пуска на терена почти всички от тима, включително и момчета, които са по на 16 години, като Стилиян Иванов.

Срещу „Лeвски” плеймейкърът Косьо Великов е в игра 35 минути, но той дълго време не тренираше, заради травма и е далеч от традиционната си форма.

Центърът Андрей Иванов, както и в първия мач срещу „Делфин”, завършва с много борби, този път 17, но по думите на треньора Бъчваров срещу по-големите на възраст съперници е играл пренапрегнато и вкарва само 8 точки.

Топ реализатор за „Тунджа” става Росен Иванов с 16 точки.

 

About the Author :