Юношите на „Тунджа” отвяха конкуренцията

V. BacvarovИ в третия кръг от първенството на зона „Загоре” юношите на баскетболен клуб „Тунджа” се позабляваха със съперниците си и постигнаха лесни победи.Домакин на турнира бе нашият клуб, който загря с мач срещу  „Берое”. Съставът от града на липите беше страшно далеч от класата на централния нападател Андрей Иванов, крилото Росен Иванов, плеймейкъра Косьо Великов и напусна терена при резултат 87:44-разлика от 33 точки, даваща пределно ясна представа за съотношението на силите.
Във втората си среща от турнира, възпитаниците на треньора Валери Бъчваров срещнаха „Розова долина”. Представителите на Казанлък също не можаха да опонират на ямболския тим и двубоят завърши при резултат 81:62.
В надпреварата в зона „Загоре” участват още бургаският „Делфин” и „Сливен”, но и те са далеч от класата на „Тунджа”, а и в третия кръг нашите баскетболни надежди нямаха по програма срещи с тях. Във временното класиране безапелационно води ямболският тим с актив от 6 победи и 12 точки. Андрей Иванов, обявен за най-добър борец на миналогодишните финали на държавното първенство, и съотборниците му нямат загуба и вероятно така и ще приключат регионалната надпревара.
В зала „Диана” най-слабо се представи отборът на „Сливен”. Точковата разлика на ямболските юноши във възрастта до 19 години е 529:292, те са на плюс с 237 точки и това е показателно за разликата във възможностите. За „Делник”треньорът Валери Бъчваров сподели, че е доволен от представянето на момчетата си, като изтъкна играта на Андрей Иванов срещу „Розова долина”, в който 201 сантиметровият център наниза 28 точки и спечели 22 борби, но имаше забележки към играта му срещу „Берое”
.”Дадох възможност на всички състезатели да се изявят, победите ни можеше да са и по-внушителни, но не това е целта ми”, каза още треньорът.

About the Author :