Юношите на „Тунджа” излизат във вторник срещу „Дунав” в зала „Диана”

U16Kosovo-BulgariaЮношеският тим на баскетболен клуб „Тунджа” излиза във вторник, 5 декември, от 12 часа в поредния си мач от първенството на „А” юношеската група. Нашите приемат втория във временното класиране русенския „Дунав”, което прави срещата твърде любопитна.

В група Изток, в която участват юношите до 19 години на ямболския клуб, играят шест състава. Досега „Тунджа” не познава вкуса на поражението. Жълто-сините най-напред надиграха като гости бургаския „Делфин” с 82:86, а в следващите двубои победиха с големи разлики. При гостуването си в Казанлък на „Розова долина” нашите състезатели направиха разлика от 29 точки, като съперникът им дори не успя да стигне котата от 60 точки – 58:83.

В третия кръг от надпреварата „Тунджа” бе домакин на „Шумен” и го отнесе с разлика от 22 точки – 89:67. Последва гостуване в Стара Загора на „Берое”, който бе надигран с разлика от 11 точки- 66:77.

Спортната логика подсказва, че „Дунав” трудно ще се измъкне от загубата днес в зала „Диана”, но за това все пак ще трябва нашите юноши да натиснат съперника.

About the Author :