Юношите на БК „Тунджа” пируват, биха и столичния „Академик 17”

тунджа191Юношите на баскетболен клуб „Тунджа” до 19 г. изработиха днес в тежък мач столичния „Академик 17” и в момента вече пируват. Възпитаниците на треньора Валери Бъчваров надиграха с 66:61 софийските си връстници и се класираха на първо място в зоналния турнир, което ги прати на финалите на държавното първенство.

За разлика от другите си срещи в турнира, в които биеха с много големи разлики, днес юношите ни имаха далеч по-сложна работа срещу „Академик 17”.

Още в първия ден от надпреварата се видя, че именно този тим може да се опита да обърне „Тунджа”, а нещата се усложниха, след като вчера плеймейкърът Косьо Великов получи навехване и не можа да участва в двубоя.

Съотборниците му играха и заради него, преминаха през трудни моменти, в залата стана напечено и заради постоянните претенции към съдиите от страна на треньора на столичния клуб. Оспорваният характер на мача си пролича и по ниската резултатност, сравнена с предните мачове, в които юношите на „Тунджа” стигаха близо до границата на 100-те точки.

В последната четвърт „Академик 17” упорито се опита да си замине с победата. В средата на частта авансът на нашите бе само 1 точка-58:57 , гонитбата продължи до последната минута. Крилото Росен Иванов трябваше да се преквалифицира в плеймейкър и се справи много добре , центърът Андрей Иванов защити репутацията си един от най-добрите на този пост в България, а голям принос дадоха и Димитър Добрев, Александър Драгоев и останалите им съотборници.

45 секунди преди последната сирена нищо не бе сигурно-нашите водеха само с 3 т.

Юношите на треньора Бъчваров обаче не трепнаха и принудиха противника да играе хазартно, най-вече чрез крилото Уандие, опитал с отчаяни опити от тройката да спаси мача за своя тим.

Майсторството и хладнокръвието обаче бе у ямболския състав и той триумфира при 66:61 и отива за поредна година на финалите на държавното първенство.

Вечерта момчетата накупиха много безалкохолни и малко бира и сега заслужено пируват.

About the Author :