Юбилейно издание на Театралните празници “Ненева Коканова”

плакат-окончателенО т 15 до 20-ти юни ще се проведе юбилейното ХХ-то издание на Театрални празници „Невена Коканова”. За пореден път театри от различни краища на България идват със свои спектакли на такъв форум без амбиции за награди и отличия, единствено и само заради удоволствието от препълнената зала. Да, през всичките тези години ямболската публика не измени на своето отношение към празниците, посреща ги с толкова голям интерес, че заслужено си остава единствения критерий, с който ДТ „Невена Коканова”, като организатор се съобразява. А това колко е висок този критерий и сега го доказва репертоарът! Нито едно от заглавията не е за подценяване и носи свое уникално послание. Постановките са дело на режисьори като Диана Добрева, Петър Денчев, Стоян Радев, Пламен Панев, Рашко Младенов! Не отказаха на поканите и за първи път тази година ще гостуват Сатиричен театър „Алеко Константинов” и Драматичен театър „Никола Вапцаров” Благоевград! Сред актьорите блестят имена като Никола Анастасов, Радина Кърджилова, Александра Сърчаджиева, Христо Гърбов, Стефка Янорова, Иван Радоев, Борислав Веженов.
Programa_A4_Gryb_ДТ „Невена Коканова” има заслужено основание за гордост от направеното за всичките тези двадесет Театрални празници. Единствено със свои сили и средства той успява да ги предостави като ярък акцент в културния афиш по повод ежегодня празник на град Ямбол – Свети Дух!
Добрата традиция да се отбелязва изявата на гостуващите за първи път на ямболска сцена актриси ще продължи и тази година. Радостното е, че сега те са 25, нарастващата бройка не е търсена преднамерено и затова сме щастлви, че все повече спектакли разчитат на магнетичното, нежно и силно женско присъствие на сцената. Дано пътят на актрисите бъде също толкова смислен и стойностен като този на Невена Коканова, чието име носи и връчваният през годините Приз!

 

About the Author :