Юбилейна вечер за Стефан Чирпанлиев

st_cirpanlievНа 18 март 2016 г. в читалнята на Регионална библиотека „Георги Раковски” – Ямбол се състоя творческа вечер, посветена на 80-годишнината от рождението на Стефан Чирпанлиев.

В началото на срещата звучаха песни по стихове на автора. Поетът Стойчо Станев и поетесата Людмила Коджабашева прочетоха откъси от творби на ямболския писател.

Слово за житейския и творчески път на Стефан Чирпанлиев прочете литературният критик Димитър Бечев, директор на регионалната библиотека.

Срещата бе уважена от писатели, актьори, председатели на читалища и творчески групи, издатели, общественици, библиотечни и читалищни дейци, приятели и почитатели на твореца от Ямбол и региона, както и от семейството на твореца – съпругата Катя, дъщерята Гергана и синът Стефан.

Свои творби, посветени на Стефан Чирпанлиев, прочетоха членове на ямболското писателско дружество: Янко Стефов, Георги Бирников, Павлина Димитрова, Стойчо Станев, Росица Тодорова, Генка Богданова и Тенко Тенев.

Свои мисли за писателя споделиха културологът Иван Джурелов, белетристът Любомир Котев и поетесата Румяна Иванова.

Писмени послания до участниците в писателската среща изпратиха актрисата Ванча Дойчева, писателите Димитър Кралев и Атанас Теодоров.

Прочетен бе и спомен от проф. Иван Сарандев за дългогодишното приятелство, което ги свързва през годините.

От името на семейството развълнувани думи сподели дъщерята на писателя Гергана Чирпанлиева.

Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

 

 

About the Author :