Юбилейна вечер в Ямбол

 

Ямбол, 15.12.2021 г.

На 14 декември 2021 г. в залата на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва се проведе творческа вечер, посветена на 80-годишнината от рождението на поета Иван Барев. Тя бе организирана от община Ямбол, Регионална библиотека „Г.С. Раковски“ и Дружеството на писателите в града.

В срещата взеха участие членове на ямболското писателско дружество, учители, читалищни дейци, общественици, приятели и почитатели на творчеството на юбиляря.

Иван Барев изнесе авторски рецитал от творби, включени в най-новата му стихосбирка „Световъртеж“, излязла от печат в издателство „Български писател“, София с редактор Боян Ангелов.

Литературният критик Димитър Бечев направи обстоен обзор върху издадените досега 23 книги от автора, а Тенко Тенев прочете отзиви за творчеството му през годините от Димитър Яръмов, проф. Иван Попиванов, Георги Константинов, Стефан Чирпанлиев и др.

Поздравителни адреси до юбиляря бяха връчени от името на Валентин Ревански, кмет на община Ямбол, Боян Ангелов, председател на СБП и Митко Филипов, директор на БЧК – Ямбол.

Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

About the Author :