Шофьорът помел майката с деца на тротоара остава на свобода, майки протестираха пред Съдебната палата

IMG_20160928_140109Ямболски окръжен съд потвърди освобождаването срещу парична гаранция от 1000 лв. на шофьора, помел на 18 септември майка с две деца на тротоар в Ямбол. В съда беше внесена и петиция със събраните близо 1000 подписа, която иска задържане под стража на 31-годишния Яни Колев и максимална присъда. По време на съдебното заседание майки и граждани на Ямбол се събраха на протест пред Съдебната палата, за да поискат справедливо решение.

Майките изразиха своето недоволство и възмущение, когато видяха, че шофьорът отново си тръгва свободен от съда. „Не може да бъде освобождаван такъв човек, той е с 9 административни наказания, отнемана му е книжка и пак продължава по същия начин”, заяви Денка Колева.

14750726216Дошла съм като баба на пет внука и един правнук да подкрепя майката, сподели възрастна жена, а Елена Христова каза: „Имаме право да ходим спокойно по пътищата, да се движим, а не да се чувстваме като че сме в някаква компютърна игра”

След съдебното заседание обвиняемият Яни Колев отново заяви, че съжалява, но отказа да коментира случилото се.

Пострадалата Емилия Великова е категорична, че ще се бори за справедливост. „Разбирам, че направо живея втори живот, можеше да бъдем убити и тримата…ще водим дело, трябва да си плати за всичко, което ни нанесе на мен и на децата”.

Майките от Ямбол заявиха, че ще продължат с протестите си, защото според тях шофьори като Яни Колев са заплаха за всички.

About the Author :