Шофьорът, блъснал смъртоносно дете при маневриране на автогарата, отива на съд

ProkurorОкръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Димитър П. (на 57 г. от с. Малък манастир, обл. Ямбол), който е обвинен, че по непредпазливост в района на автогарата в Ямбол е блъснал смъртоносно дете на година и 5 месеца, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвинението е, че на 10.08.2015 г., около 14:15 часа, при управление на автобус в района на автогара „Ямбол“, в източната част на пиаца за маневриране на автобусите е нарушил правилата за движение по пътищата, в резултат на което е предизвикал ПТП и е причинил по непредпазливост смъртта на Кольо Г. (на 1 г. и 5 м. от с. Кукорево, обл. Ямбол) – престъпление  по чл. 343, ал. 1, буква „в“, вр.чл. 342, ал. 1 от НК.

Подсъдимият е управлявал автобус при движение на заден ход. Детето се е отскубнало от родителите си и рязко е променило посоката, преминавайки зад автобуса, който в този момент е маневрирал. При настъпилото произшествие детето загива на място. Водачът на автобуса е нарушил разпоредбите на закона за пътищата, като не е избрал подходящата скорост, която да гарантира възможността му да спре и да предотврати произшествие, смят

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 19.10.2017 г.

About the Author :