Шмилена и Георги Султанови на „Златната Диана”

G_SultanovДнес, 13 май, ценителите на операта и оперетата ще могат да видят и чуят Шмилена и Георги Султанови, както и пианистката Миглена Славова и Камерен ансамбъл „Дианополис” на Музикалните празници „Златната Диана”.
Началото на концерта е от 19 часа в Синия салон на читалище „Съгласие”. Ще прозвучат творби от Камий Сен-Санс, Брамс, Джузепе Тартини и Фриц Крайслер.
Освен с интересния репертоар, втората вечер от „Златната Диана” е любопитна и със съвместната изява на семейство Георги и Шмилена Султанови. Георги няма нужда от особено дълго представяне, тъй като е син на диригента Николай Султанов и виолончелистката Боряна Султанова и е „програмиран” от дете да стане музикант.
Детето вече е на 39 години, има многобройни гастроли в чужбина, изявява се на сцените на оперите във Велико Търново, Бургас и Стара Загора, пял е и в Националната опера, има записи в Българското национално радио.
Съпругата му Шмилена е сопрано, партнират си с Георги Султанов не от вчера на сцената. Тя е родена в Чирпан, но родът и идва от Македония, което не плаши ямболлията, поне на този етап.
Освен ролите на сцената, двамата имат и друго произведение – син Николай, кръстен на Маестро Султанов.

About the Author :