Шеф на болница и полицай хванати за убития елен

916760ab0aurn-jpg-643-525-cc-dri-r1nsx95dr5Бившият директор на ямболската болница „Свети Панталеймон” д-р Любомир Маринов, както и действащият полицай от Районно полицейско управление -„Тунджа” Георги Стефанов, са сред бракониерите, убили елен в близост до село Драма, това съобщи днес на пресконференция шефът на Регионална дирекция на горите Сливен инж. Георги Русев.

Бракониерската акция станала на 25 юни, четвъртък. Към 16 часа в регионалната дирекция на горите бил получен сигнал. Въз основа на него, шефът на РДГ Сливен Русев, взел нужните мерки, за да закове бракониерите. Те се появили в участъка Генерал Инзово-Маломир-Крумово-Драма през нощта. За подготвената от инж. Русев акция той казал само на двама главни горски инспектори, чиито действия Русев ръководел чрез есемеси.

В приготвения от хората на реда в гората капан посред нощ попадат четирима бракониери. Името само на един от тях назова шефът на горите в нашия регион инж.Русев. Това е Николай Елков, организатор по лова в Ловно-рибарско дружество „Диана”-Ямбол. С помощ от страна на медиите, инж. Русев каза и други имена: д-р Любомир Маринов, доскорошен директор на ямболската държавна болница,  както и полицаят от РПУ „Тунджа” Георги Стефанов. Остана обаче в мрака четвъртият участник в убийството на благородния елен. За него инж. Русев обясни, че не знае какъв е, което е малко вероятно.

Защо този участник в бракониерския квартет засега е скрит от медиите, вероятно скоро ще се разбере. Че горските са го заковали при акцията е вън от съмнение. Мощният автомобил на бракониерите се е озовал в задънено място при гонитбата. Намерен е мъртвият елен, само че вече разфасован в четири торби.

Бракониерите са имали карабина с оптичен мерник, убитият елен е бил на 6-7 години, тежи 300 килограма. В този горски масив, освен колата на бракониерите, не е влизал друг автомобил на 25 юни, съобщи още на брифинга шефът на Горските инж. Русев.

About the Author :